یکی از محصولاتی که در منزل ما زیاد استفاده می شد انواع ترشک های خانگی بود که از باقی مانده ی میوه ها تهیه می شد به مرور زمان تصمیم گرفتم این محصول را در حجم زیاد تولید و به فروش برسانم در ادامه شما را با انواع ترشک آشنا خواهم کرد.
ترشک هفت میوه
مقداری میوه تازه و مرغوب فصل را بر حسب ذائقه خود انتخاب نمایید، بهترین میوه ها برای تهیه ترشک هفت میوه، میوه های ترش و یا ملس مانند آلبالو، تمشک، زرشک، هلو، شلیل، انار، آلو و سایر میوه هایی از این قبیل می باشند.
میوه ها را دستچین نموده، نمونه های کاملا رسیده و سالم را انتخاب کرده و آنها را به خوبی بشویید و تمیز کنید، سپس میوه ها را به آب جوش درون قابلمه اضافه کنید.
پس از اینکه آب و میوه های داخل آن در حدود پنج تا شش دقیقه جوشیدند، باید مقدار کمی شکر نیز به این مخلوط اضافه کنید، مقدار شکر را به نسبت سلیقه خود می توانید کاهش یا افزایش دهید، مخلوط را به هم بزنید تا شکر کاملا حل شود، در این مرحله آب درون قابلمه تغییر رنگ تغییر می دهد و مایل به قرمز می شود.
ترشک قیسی
برای تهیه ترشک قیسی با رب انار نیاز به چند عدد قیسی و کمی رب انار و چند عدد آلو و نمک و مواد افزودنی به دلخواه می باشد، برای این کار ابتدا باید قیسی و آلو را خوب بشویید و در ظرفی بریزید و مقداری آب به آن بیفزایید و روی شعله اجاق قرار دهید تا به ملایمت به جوش بیاید.
بعد حرارت را کم کنید تا ضمن پختن قیسی و آلو ها آب موجود در ظرف خوب غلیظ شود، بعد با یک گوشت کوب قیسی و آلو را خوب له کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید، در صورت تمایل می توانید مقداری دانه انار را به محتویات اضافه کنید و سپس رب انار را رقیق نموده و به ظرف اضافه کنید.
حال تست کنید و اگر قیسی و آلو ها خوب نرم شده است که دیگر نیاز به حرارت نیست اما اگر قیسی و آلو ها خوب نرم نشده بود می توانید کمی آب به محتویات داخل ظرف اضافه کنید و دوباره مواد را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به غلظت کافی برسد.
ترشک آلو جنگلی
شما هم با شنیدن اسم آلو جنگلی، ذهنتان میرود به درکه، دربند و البته شمال؟ یا به سختی میتوانید، آب دهنتان را قورت دهید؟! جالب است بدانید که ترشک آلو جنگلی خوشمزه از میوه درخت آلو جنگلی تهیه میشود. آلو جنگلی یک میوه خودرو و وحشی است که در جنگلها رشد میکند. کسانی که آلو جنگلی را دوست دارند، به هیچ عنوان طعم ترشک آلو جنگلی را از دست نمیدهند.
ترشک آلو جنگلی با طعم بکر و متفاوت طعمی که خواهان بسیار دارد و بسته به ذائقه و پسند هر فرد می تواند ترش یا ملس باشد.
ترشک تهیه شده تا یک ماه ماندگاری دارد برای حفظ رنگ و طعم اولیه ترشک بهتر است در ظروف در دار شیشه ای نگهداری شود و استفاده از شکر، نمک، گلپر و غیره سلیقه ای بوده و بسته به میل و ذائقه شخص دارد.
آلوچه، دارای ویتامین c، اسید مالیک و اسید سیتریک است، مصرف آلوچه یک خوشبو کننده طبیعی است و برای بهبود طعم دهان مفید است.