امروزه مسأله امنیت یکی از مهمترین مسائل در زندگی انسانهاست و برای ایجاد امنیت راهکارهای زیادی از جمله استخدام نگهبان، استفاده از سگ، دزدگیرها، انواع قفلها و… به کار گرفته شده اند. یکی از کم هزینه ترین راهکارها استفاده از دوربین های مداربسته است. دوربین مدار بسته ( Closed-circuit Television یا CCTV ) سیستمی است که به افراد این اجازه را می دهد از تمام وقایعی که در محیط مورد نظرشان اتفاق میافتد اطلاع پیدا کنند و آنها را تحت کنترل داشته باشند. این فناوری سالهای زیادی است که وجود دارد و اکنون پیشرفت های زیادی در آن صورت گرفته که درارائه شواهد و دستگیری خلافکاران به طور چشمگیری تأثیرگذار میباشد.
مطمئناً قبل از خرید و تهیه یک دوربین مداربسته سوالاتی در ذهن افراد بوجود خواهد آمد در اینصورت لازم است تا قبل از خرید دوربین مداربسته ، هم در مورد چگونگی انتخاب و هم در مورد نصب مناسب آن، اطلاعات لازم به آنها ارائه شود. انواع مختلفی از دوربین های مداربسته در بازار وجود دارند که هرکدام دارای ویژگیهای خاص خودشان هستند. یک دوربین مداربسته خوب باید بدون توجه به شرایط آب وهوایی، نور یا زمان ، تصاویر واقعی را در اختیار کاربر خود قرار دهد. بنابراین مشاوره گرفتن در مورد خرید دوربین مداربسته اهمیت زیادی دارد. همچنین در نتیجه تنوع زیاد محصولات موجود در بازار ، تصمیم بر اینکه در نهایت کدام نوع از دوربین مناسب شرایط خریدار میباشد، امری بسیار مهم است که تنها با مشاوره با کارشناسان و نصابان حرفه ای میتواند درست انجام گیرد.
نکاتی که پیش از خرید دوربین مدار بسته باید درنظر گرفت
– دزدگیربه همراه دوربین مداربسته؛ چون دوربین مداربسته نمیتواند از وقوع جرم پیشگیری کند، استفاده از سیستم دزدگیر در کنار دوربین مداربسته میتواند تأثیر زیادی درکاهش وقوع جرم داشته باشد.
– مشکلات قانونی دوربین مداربسته؛ نصب دوربینهای مداربسته در محیط های مشاع (راهروها، راهپلهها،آسانسور، حیاط)درساختمانهای مسکونی، نیازمند جلب رضایت تمام اهالی ساختمان است تا به حریم شخصی افراد تجاوز نشود.
– در نظرگرفتن فضای مناسب برای نصب دوربین ها برای پوشش دهی کامل و مناسب محیطی که قرار است دوربین درآنجا جاگذاری شود.
– نوع و مدل دوربین با کارائی که ازآن انتظار می رود بسیار مهم است. تعیین نحوه بررسی تصاویر ویدیوئی بوسیله گوشی یا در اتاق کنترل ، با کامپیوتر ویا بوسیله لپتاپ شخصی.
– هزینه های جانبی دوربین مداربسته شامل کابل کشی، تجهیزات مانیتورینگ، منبع تغذیه دوربین، اینترنت و نگهداری ازآن بعد از نصب، باید در نظر گرفته شود.
– تعیین مکان و فضای مناسب جهت ضبط تصاویرتوسط دوربینها بر اساس تعداد آنها، کیفیت تصاویری که ارائه میکنند و مدت زمانی که لازم است تصاویر آرشیو شوند.
– راه کارهای صحیح نگهداری از دوربینها بعد از نصب آنها.
– قیمت دوربین های مداربسته.
– شرکتهای ارائه کننده خدمات دوربین های مداربسته هستند جهت بررسی دوره ای و پشتیبانی.
– شرکتهای تولید کننده دوربینهای مداربسته.
برندها و شرکت های مختلفی در دنیا به عنوان تولید کننده دوربین مدار بسته و تجهیزات نظارتی شناخته می شوند. در حال حاضر رتبه اول تولید و صادرات این محصولات در کل دنیا به شرکت هایک ویژن در کشور چین اختصاص دارد و این شرکت محصولات خود را به بیش از صد کشور جهان از جمله ایران صادر می کند. فروشگاه های زنجیره این تیام الکترونیک نمایندگی برند هایک ویژن در ایران هستند و شما می توانید به وبسایت این شرکت مراجعه کرده و دوربین مدار بسته هایک ویژن را با نازل ترین قیمت بازار خریداری کنید.
چگونگی کارکرد دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته با کمک دستگاه ضبط کنندهی تصاویر، در یک صفحه نمایش به کاربر خود این امکان را میدهد تا هر تغییر یا اتفاقی را در محیط موردنظر مشاهده کرده و آن را برای بازبینیهای بعدی ضبط کند تا بتواند بهراحتی آن را در دسترس داشته باشد.
خرید دوربین مداربسته
به طور کلی برای خرید یک دوربین مداربسته مناسب لازم است چند نکته اساسی را در نظر گرفت، به این دلیل که دوربین مداربسته یک سیستم است که دارای اجزاء دیگری نیز می باشد. مانند دستگاه ضبط کننده تصاویر، هارد و… برای اینکه یک سیستم نظارتی کامل داشته باشیم با هر جزء آنرا با آگاهی و دقت انتخاب کنیم. از مهمترین ویژگیهای یک دوربین مداربسته که در هنگام خرید باید به آن دقت کرد می توان به موارد زیر اشاره داشت:
۱-تکنولوژی بکار رفته در دوربین مداربسته
۲-کیفیت دوربین مداربسته
۳-قابلیت دید در شب دوربین مداربسته
۴- لنز بکاررفته در دوربین مداربسته

انواع دوربین مدار بسته
-دوربینهای مداربستهی آنالوگ
-دوربینهای مداربسته تحت شبکه
– دوربینهای آنالوگ نسل قدیمیتر دوربین مداربسته میباشند که قیمت پایینتری نسبت به نسل جدید دارند. در این نوع از دوربینها کیفیت و رزولوشن تصاویر ارائه شده محدود میباشد. کابرانی که بهدنبال یک سیستم ارزان و غیرضروری هستند، میتوانند از این دوربینها استفاده کنند. این دوربینها تصاویر را به شکل آنالوگ، تصویربرداری میکنند و سیگنال آنالوگ را با کابل کواکسیکال انتقال میدهد. دوربینمداربستهی آنالوگ با کابل کواکسیکال به DVR نصب میشود و دستگاه DVR سیگنالهای دریافت شده را به سیگنال دیجیتال تبدیل میکندو آنها را ذخیره میکند. کابلهای کواکسیکال معمولاً در پروژههای نه چندان بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند مانند منازل، حیاط، انباری، کارگاهها، مدارس، دفاترکار و اماکنی که تعداد دوربینهای زیادی ندارند. میتوان جهت کاهش هزینهها از دوربینهای آنالوگ که روی بستر کابلهای کواکسیکال سوار میشوند استفاده کرد.
– دوربینهای مداربستهی تحت شبکه(IP)
دوربینهای مداربستهی تحت شبکه نسل جدید دوربینهای هستند که از لحاظ ویژگیهای خاص و کارائی بر دوربینهای آنالوگ برتری دارند. اما به دلیل این خصوصیات برتر، دارای قیمت بالاتری نسبت به آنها هستند. کیفیت تصاویر در دوربینهای مداربسته شبکه نسبت به دوربینهای آنالوگ خیلی بالاتر است و این نکته را نباید فراموش کرد که هزینهها و پیچیدگیهای بیشتری نیز نسبت به آنها دارند. دوربینهای مداربسته تحت شبکه برای کنترل و مدیریت تصاویر باید به دستگاه NVR متصل باشند. این دستگاه تصاویر ارسالی را بوسیلهی کابل شبکه دریافت و امکان ذخیرهی و مدیریت آنها را فراهم میکند.
مزایای دوربینهای مداربسته شبکه
-کابل کشی کمتر
– نصب آسانتر
– امکان ضبط تصاویر در نقاط مختلف
– ضبط تصاویر با رزولوشن و پهنای باند بالاتر
– امکان ارتقاء سیستم
– دوربین مداربسته در دونوع باسیم و بیسیم
– قابلیت دسترسی ازراه دور
نکته پایانی: هر دوربین مداربسته جمعاً دارای یکسری ویژگیها و شرایط خاص در کار است که معمولاً در بخش مشخصات یا کاتالوگ همراه هر محصول کامل و جامع درمورد آن توضیح داده شده است. از این رو می توان با شناخت این ویژگی ها دوربین مورد نظر خود را با توجه به نوع کاربری مشخص کرد. کلام آخر اینکه برای خرید تجهیزات نظارتی و امنیتی دوربینهای مداربسته باید میزان اهمیت فضای مورد نظربرای تصویربرداری ازآن در نظرگرفته شود و در کنارآن امکانات مورد نیازی که باید دریک سیستم دوربین مداربسته وجود داشته باشد را پیشبینی کرد. تا براساس بودجهای که برای این کار درتعیین شده اقدام به انتخاب و خرید مناسبترین دوربین مداربسته مورد نیاز کرد.