• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳

نبود برنامه عملیاتی توسعه گردشگری/آثار مخرب سبزشویی

  • 05 مهر 1402 - 18:07
نبود برنامه عملیاتی توسعه گردشگری/آثار مخرب سبزشویی

به گزارش خبرنگار مهر پنجم مهر روز جهانی گردشگری است و به همین مناسبت دانشکده گردشگری دانشگاه تهران ویژه برنامه‌ای را با همین موضوع عصر و با دعوت از فعالان عرصه‌های مختلف گردشگری عصر امروز برگزار کرد.
سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با تبریک روز جهانی گردشگری به گردشگری سبز اشاره کرد و گفت: باید فعالیت‌های خود را به نوعی تنظیم کنیم که ضمن آسیب نرساندن به محیط زیست وضع محیط آن را هم بهتر کند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: مهمترین سرمایه‌ای که می‌توانیم برای گردشگری فراهم کنیم پیش از پول، منابع مالی و امکانات فیزیکی و زیرساختی، داشتن منابع انسانی سرآمد و کارآمد در حوزه گردشگری است. وقتی موضوع گردشگری پایدار را هم مطرح می‌کنیم پیچیدگی بیشتری را هم شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات گردشگری به روز بودن زیرساخت‌هاست گفت: به روز بودن، مدرن بودن و پاکی و زیبایی تجهیزات و امکانات فیزیکی ضروری است. در کنار این مسائل باید به راهنمایی مناسب گردشگران هم توجه کرد.
مقیمی تاکید کرد: شاهد یک رابطه مستقیم میان توسعه فعالیت‌های گردشگری و آسیب به محیط زیست هستیم. با رشد گردشگری، محیط زیست و طبیعت بکر و نابمان هم آسیب دیده است.
وی با اشاره به تعاملات گسترده موجود در دانشگاه تهران گفت: در بخش گردشگر و رفتارهای او به شدت نیازمند فرهنگ‌سازی و آشنایی گردشگران با فرهنگ ایرانی هستیم. در بسیاری از موقعیت‌ها زیرسخت‌های خوبی ایجاد شده است اما به دلیل نبود نیروی انسانی ماهر فرصت‌های گردشگری به راحتی از دست می‌رود.
آثار مخرب سبز شویی بخش گردشگری
مقیمی با طرح این سوال که چرا بسیاری از ظرفیت‌های گردشگری راکد است گفت: به نظر می‌رسد باید روی پرورش نیروی انسانی بیشتر فکر کنیم.
وی با اشاره به آثار مخرب سبزشویی گفت: متأسفانه برخی با اسم گردشگری و جذب توریست سواحل را اشغال می‌کنند یا به محیط زیست کشور آسیب می‌زنند.
مقیمی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه برای توسعه گردشگری در قدم دوم ماست؛ گفت: فعلاً با همین امکانات موجود در دانشگاه تهران می‌توانیم توسعه گردشگری را داشته باشیم. تاکنون بسیار کم در این زمینه کار کردیم. گاهی فعالیت‌های پراکنده‌ای را در سطح روستاها می‌بینیم که بسیار هم موفق و جذاب بوده است. ما هم باید مردم محلی یا فروشگاه‌های روستایی را مطابق با ذائقه‌های گوناگون بیشتر فعال کنیم.
تلاش برای کارآفرینی در صنعت گردشگری
داود حومنیان رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران در این برنامه هدف از تأسیس دانشکده گردشگری را ایجاد کارآفرینی در گردشگری عنوان کرد و گفت: بسیاری از نهادهای علمی نتوانستند ارتباط خوبی با صنعت ایجاد کنند اما هدف ما در دانشکده گردشگری کارآفرینی بود. ما از ابتدا در خدمت دوستانمان در صنعت گردشگری بودیم.
وی با بیان اینکه از ابتدا به فکر کارآفرینی در گردشگری بودیم گفت: از همان ابتدا با صاحبان صنعت گردشگری در ارتباط بودیم. تازه در ابتدای راه هستیم و معتقدم در آینده می‌توان دانشکدگان گردشگری را راه اندازی کرد.
حومنیان وجود زیرساخت‌ها، دیپلماسی فعال، تبلیغات و آموزش کادر آشنا به گردشگری را از مؤلفه‌های اصلی رشد و توسعه گردشگری عنوان کرد.
رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران گفت: دانشکده گردشگری یک سال و نیم است که تأسیس شده و از سال تحصیلی گذشته در هر سه مقطع کارشناسی کارشناسی ارشد و دکترا از طریق کنکور دانشجو جذب کرده است. ما در زمینه هتلداری و گردشگری فعال هستیم.
حومنیان خاطر نشان کرد: تلاش خواهیم کرد دبیرخانه ملی روز جهانی گردشگری را تأسیس کنیم تا افراد ماهر را برای گردشگری تربیت کنیم.
برنامه عملیاتی برای رشد گردشگری نداریم
شمس الدین فرزادی پور مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) هم در این برنامه با بیان اینکه در صنعت گردشگری مشکلاتی داریم؛ در تشریح این مشکلات گفت: ما برنامه مدون و عملیاتی برای رشد گردشگری نداریم. روی کاغذ حرف میزنیم ولی برنامه عملیاتی نداریم.
فرزادی پور گفت: من در جریان بازی‌های جام جهانی قطر بودم؛ با وجود انبوهی از استعدادها در کشور تنها حدود ۲۰ هزار نفر برای این مسابقات بازدید کردند.
وی با اشاره به نبود نیروی متخصص در امر گردشگری گفت: دز کنار نبود برنامه، نیروی متخصص هم نداریم. در کشور ترکیه نیروی خدمات گردشگری به طور میانگین حدود ۴۰ ساله است؛ در حالی که ما از نیروی جوان و بی سواد در علم گردشگری برای خدمات این حوزه استفاده می‌کنیم.
همچنین در پایان این مراسم تفاهمنامه ای بین دانشکده گردشگری و شرکت هواپیمایی ایران ایر برای راه اندازی دوره MBA مدیریت هوانوردی به امضا رؤسای دو نهاد فوق رسید.
در انتهای این مراسم تعدادی از برترین دانشجویان دانشکده گردشگری هم تجلیل شدند.

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=48238

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.