• امروز : پنج شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳

تشخیص و درمان اختلالات مغزی با استفاده از دانش علوم اعصاب

  • 06 دی 1402 - 0:01
تشخیص و درمان اختلالات مغزی با استفاده از دانش علوم اعصاب

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی جغتایی، با اشاره به برگزاری دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، یکی از محورهای این کنگره را بررسی کاربردهای علوم اعصاب در هوش مصنوعی عنوان کرد و گفت: دانش علوم اعصاب را باید مردمی کرد و در اختیار آنان قرار داد.

وی افزود: آشنایی متخصصان، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان با مباحث مربوط به علوم اعصاب و اعصاب شناختی و کاربرد آن در درمان بیماری‌ها و گسترش تعاملات بین المللی از جمله اهداف این رویداد علمی و تخصصی است.

رئیس دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: علوم شناختی، علوم اعصاب محاسباتی، توانبخشی شناختی، تکنولوژی‌های جدید در علوم اعصاب، تحرکات عصبی؛ هیجانات، انگیزه و رفتار و نیز اختلالات رشدی از موضوعات و محورهای این رویداد علمی است.

وی ادامه داد: در این گردهمایی شماری از اساتید، محققان، متخصصان و پژوهشگران؛ آخرین اطلاعات و یافته‌ها در حوزه‌های علوم اعصاب و اعصاب شناختی را در قالب سخنرانی ارائه می‌دهند و چندین کارگاه تخصصی نیز تشکیل می‌شود.

جغتایی با عنوان این مطلب که علوم اعصاب جزو حوزه‌های دانشی است که در نیم قرن اخیر رشد بیشتری پیدا کرده و علت آن نیز تکنولوژی‌های جدیدی است که بشر توانسته مغز و ساختار آن را بیشتر بشناسد، گفت: از جمله این تکنولوژی‌ها، تصویربرداری مغزی، تحریک مغزی شامل تحریک سطح عمقی مغز، مطالعات هیستوشیمی و استفاده از هوش مصنوعی است.

وی افزود: تا به حال اطلاعات بشر از مغز ساختاری بود، منتهی با این تکنولوژی‌ها بشر نسبت به کارکردهای مغز و جنبه‌های مختلف آن شناخت بیشتری پیدا کرده است. به همین جهت جزو دانشگاه‌های روزآمد و دانش‌های خیلی مؤثر در دنیا شده است.

رئیس دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی تاکید کرد: عمده بیماری‌هایی که مربوط به اختلالات و کارکردهای مغز است با استفاده از دانش علوم اعصاب، تشخیص و درمان می‌شود. از طرفی این دانش کاربردهایی نیز در حوزه‌های دیگر مثل آموزش و پرورش، حوزه‌های نظامی، حوزه‌های مدیریتی دارد.

وی افزود: آنچه در کنگره امسال بیشتر مورد توجه قرار دارد، ارتباط بین هوش مصنوعی و علوم اعصاب است. همانطور که می‌دانیم هوش مصنوعی زاییده کارکردهای برگرفته از مغز است.

به گفته جغتایی، رابطه بین کاربردهای علوم اعصاب در هوش مصنوعی و بالعکس در این کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی افزود: موضوعی که خیلی در دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی مورد تاکید قرار دارد، این است که چطور با استفاده از حوزه‌های مربوط به علوم اعصاب و کارکردهای مغز، جراحی‌ها را افزایش دهیم؛ به همین دلیل کارگاه‌های مشترکی با جراحان برگزار خواهد شد.

رئیس دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ادامه داد: تحریکات مغزی موضوع مهم دیگری است که در دنیا خیلی گسترش پیدا کرده که شامل تحریکات سطحی و عمقی مغز است. تحریکات سطحی بیشتر در برخی از مداخلات درمانی و تحریکات عمقی مغز شامل DBS کاربرد دارد و تکنولوژی خیلی گران قیمتی است.

جغتایی تاکید کرد: بر این اساس حاصل نتایج کارهایی که در کشور در حال انجام است در دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: امروزه علاوه بر تحریکات عمقی مغزی و DBS ، تکنولوژی‌هایی وارد می‌شود که با استفاده از الکترود و کاشت آن در عمق مغز، در دنیا گسترش پیدا می‌کند که در کنگره پیش رو تلاش کردیم از دانشمندان داخلی و خارجی برای آغاز تحقیقات در این زمینه استفاده کنیم.

رئیس دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ادامه داد: محور سوم که مورد توجه است، مربوط به پیش بینی‌ها و آموزش مردم است، چون مهم است که ما بتوانیم دانش علوم اعصاب را مردمی کنیم و در اختیار آنان قرار دهیم.

جغتایی افزود: در این کنگره همچنین کارگاه دانش آموزی برای عمومی سازی دانش علوم اعصاب خواهیم داشت که با حضور دانش آموزان برجسته برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران یکی از دانشگاه‌های پیشرو در این حوزه است، خاطرنشان کرد: در این کنگره سعی شده از شرکت‌هایی که تکنولوژی علوم اعصاب و علوم شناختی را در کشور تولید می‌کنند؛ حضور یابند.

دوازدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، از ۶ الی ۸ دی ماه ۱۴۰۲ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=51861

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.