• امروز : دوشنبه - ۲۳ مهر - ۱۴۰۳

زنگ خطر افزایش ناتوانی در کشور/ کاردرمانی باید اولویت اول باشد

  • 29 اردیبهشت 1402 - 19:07
زنگ خطر افزایش ناتوانی در کشور/ کاردرمانی باید اولویت اول باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، افسون حسنی مهربان، در افتتاحیه اولین سمینار تازه‌های بالینی کاردرمانی، گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد افراد ناتوان در کشورهای در حال توسعه هستند، این موضوع، زنگ خطری برای ما ایجاد می‌کند که کاردرمانی را در سطح اول خدمات نظام سلامت و در سیاستگذاری‌های سطح اول، تبیین کنیم.

وی، پیشگیری در بروز اختلالات عصبی – رشدی را موضوع مهمی خواند که توسط سازمان جهانی بهداشت مطرح شده است.

مهربان با اشاره به بروز ناتوانی‌ها در جمعیت‌های مختلف دنیا، گفت: حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد جمعیت جهان از انواع مختلفی از ناتوانی رنج می‌برند و حدود یک میلیارد نفر در دنیا نیازمند خدمات توانبخشی هستند که از این میان ۹۳ میلیون کودک، نیازمند خدمات توانبخشی هستند که باید به آنان توجه ویژه ای داشت.

وی در بحث زردآلو کودکان مبتلا به انواع ناتوانی‌ها، افزود: از هر ۲۰ کودک زیر ۱۵ سال، یک نفر درگیر ناتوانی شدید یا متوسط است و این موضوع بیانگر اهمیت اقدامات توانبخشی و به ویژه کاردرمانی برای این گروه‌های سنی است. ضمن آنکه باید تأمین امکانات آموزشی، ملاحظات اجتماعی، درمان‌های توسعه‌ای به موقع، آموزش و آگاهی بخشی به خانواده، حمایت روحی و روانی متناسب خانواده، مناسب سازی محیط، مداخلات درمانی زودهنگام و حوزه‌های مختلف مورد توجه قرار بگیرد.

مهربان با اشاره به اینکه افزایش تصادفات رانندگی، بلایای طبیعی، بیماری‌های مزمن و…، نیز موجب تشدید ناتوانی‌ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه است، تاکید کرد: با افزایش سن، ناتوانی‌ها و بیماری‌های زمینه‌ای مزمن نظیر چاقی، فشار خون و…، بیشتر می‌شود که باید مورد مراقبت قرار بگیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر نقش پیشگیری در بروز انواع ناتوانی‌ها، اظهار داشت: بحث پیشگیری به ارتقای سلامت خانواده کمک می‌کند، نظیر اینکه خانواده‌ها بدانند که در باروری، باید به چه مواردی دقت نظر داشته باشند.

مهربان افزود: آشنایی با رشد طبیعی کودکان و رشد بازی کودک که از تخصص‌های کاردرمانی است، باید به خانواده‌ها، آموزش داده شود تا اگر کودک نشانه‌هایی از اختلال دارد، سریعاً به کاردرمانگر مراجعه کنند و کودک و خانواده تحت مراقبت و مداخلات مؤثر، قرار بگیرند.

عضو بورد تخصصی کاردرمانی کشور تصریح کرد: مداخلات سطح دوم، مختص افرادی است که مبتلا به بیماری شدند و تشخیص بیماری، محرز شده است و باید تحت مراقبت باشند و تست‌های تخصصی کاردرمانی در حوزه اطفال را برای آنان به کار بگیریم.

مهربان همچنین با اشاره به اهمیت اختلالات عصبی رشدی نوزادان، ابراز امیدواری کرد که در اولین سمینار تازه‌های بالینی کاردرمانی با محوریت اختلالات عصبی رشدی، با بهره گیری از مباحث تخصصی پنل ها نظیر اهمیت و ضرورت درمان زودهنگام در روند تکامل نوزادان و شیرخواران، توانمندسازی والدین نوزادان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان و تمرکز بر بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان، بتوانیم شاهد نتایج خوبی در ارائه خدمات کاردرمانی باشیم.

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=42184

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.