به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند که در میان تقریباً ۲۱ هزار بزرگسال میانسال و مسن، کسانی که مشروبات الکلی و آبجو مینوشیدند، تجمع آهن در مغزشان بیشتر از افراد غیر مشروب خور است.
به گفته محققان، تجمع آهن در نواحی خاص مغز با نمرات ضعیفتر در آزمونهای تواناییهای ذهنی مانند استدلال، برنامه ریزی و حل مسئله مرتبط است.
این یافتهها نشان میدهد در مورد سلامت مغز، سطح “ایمن” برای نوشیدن الکل وجود ندارد.
دکتر «آنیا توپیوالا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، میگوید: «حتی مقادیر کم الکل، طبق دستورالعملهای فعلی الکل، میتواند به مغز آسیب برساند».
مغز برای عملکرد طبیعی به سطح مشخصی از آهن نیاز دارد، اما مغز پیر میتواند مقدار اضافی آن را انباشته کند. و آهن اضافی با زوال شناختی مرتبط است که این کاهش آهسته در حافظه و مهارتهای تفکر میتواند منجر به زوال عقل شود.
به گفته تیم توپیوالا، «آهن اضافی مغز در افراد وابسته به الکل هم یافت شده است.»
برای مطالعه جدید، محققان اطلاعات پزشکی و ژنتیکی حدود ۵۰۰ هزار بزرگسال بریتانیایی ۴۰ ساله و بالاتر را بررسی کردند.
محققان بر روی کمتر از ۲۱ هزار نفر که اسکن مغزی MRI انجام داده بودند و میانگین مصرف الکل خود را گزارش کرده بودند، تمرکز کردند.
به طور کلی، نشانگرهای آهن مغز در افراد غیر مصرف کننده کمترین میزان بود. و نوشیدن بیشتر این مشروبات با تجمع بیشتر آهن مغز مرتبط بود.
آهن مغز بالاتر، به نوبه خود، با نمرات پایینتر در آزمونهای مهارتهای ذهنی مانند برنامه ریزی، استدلال، زمان واکنش و حل مسئله مرتبط بود.
منبع : مهر