• امروز : جمعه - ۱ اسفند - ۱۴۰۴

انگلیس: آمریکا باید به جای حمله، با ایران مذاکره کند

  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۵
انگلیس: آمریکا باید به جای حمله، با ایران مذاکره کند

خبرگزاری ایسنا: «ایووت کوپر»، وزیر امور خارجه انگلیس پیش از دیدار با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی اعلام کرد که آمریکا باید با ایران مذاکره کند، نه اینکه به آن حمله کند.
وزیر خارجه انگلیس روز جمعه راهی آمریکا شد و قرار است که با وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتگو کند.
اختلاف لندن و واشنگتن بر سر استفاده از پایگاه‌های بریتانیا برای اقدام احتمالی علیه ایران، به تنش دیپلماتیک انجامیده و حتی بر موضع ترامپ درباره توافق جزایر چاگوس تأثیر گذاشته است.

گزارش روزنامه انگلیسی «تایمز» حاکی از آن است که اختلافی جدی میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و دولت لندن بر سر استفاده از پایگاه‌های نظامی بریتانیا برای اقدام نظامی احتمالی به ایران شکل گرفته است؛ اختلافی که به گفته این روزنامه، حتی بر موضع ترامپ درباره توافق مربوط به جزایر چاگوس نیز تأثیر گذاشته است.

بر اساس این گزارش، ترامپ حمایت خود را از توافقی که دولت کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس برای واگذاری حاکمیت جزایر چاگوس به موریس دنبال می‌کند، پس گرفته است. دلیل این عقب‌نشینی، مخالفت لندن با صدور مجوز استفاده از پایگاه‌های تحت کنترل بریتانیا برای اقدام نظامی احتمالی آمریکا به ایران عنوان شده است.

براساس این گزارش، کاخ سفید در حال تدوین طرح‌های نظامی دقیق علیه ایران است. این طرح‌ها شامل استفاده از پایگاه راهبردی دیگو گارسیا در اقیانوس هند و همچنین پایگاه هوایی فرفورد در منطقه گلاسترشر است؛ پایگاهی که محل استقرار ناوگان بمب‌افکن‌های سنگین آمریکا در اروپا به شمار می‌رود و در عملیات‌های دوربرد نقش کلیدی دارد.

با این حال، طبق توافق‌های دیرینه میان لندن و واشنگتن، استفاده از این پایگاه‌ها منوط به هماهنگی و توافق قبلی با دولت بریتانیا است. منابع مطلع به تایمز گفته‌اند که دولت بریتانیا تاکنون مجوز استفاده از این تأسیسات برای اقدام احتمالی به ایران را صادر نکرده است. نگرانی اصلی لندن، پیامدهای حقوقی و بین‌المللی چنین اقدامی است.

بر اساس اصول حقوق بین‌الملل، در صورتی که یک کشور از «شرایط یک عمل غیرقانونی بین‌المللی» آگاه باشد و با این حال به آن کمک کند، میان کشور مجری حمله و کشوری که حمایت لجستیکی یا عملیاتی ارائه می‌دهد، تفاوتی قائل نمی‌شود. به همین دلیل، مقام‌های بریتانیایی بیم دارند که در صورت صدور مجوز، لندن نیز در قبال هرگونه اقدام نظامی احتمالی علیه ایران مسئول شناخته شود.

در همین چارچوب، تماس تلفنی اخیر میان ترامپ و نخست‌وزیر بریتانیا اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. گفته می‌شود دو طرف درباره مواضع ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده‌اند. تنها یک روز پس از این تماس، ترامپ بیانیه‌ای در انتقاد از توافق چاگوس صادر کرد؛ اقدامی که از نگاه ناظران، بی‌ارتباط با اختلافات پشت‌پرده بر سر پایگاه‌های نظامی نیست.

گزارش روزنامه تایمز از شکاف فزاینده‌ای در هماهنگی راهبردی لندن و واشنگتن پرده برمی‌دارد؛ شکافی که نه‌تنها آینده توافق چاگوس، بلکه همراهی احتمالی بریتانیا با هرگونه اقدام نظامی آمریکا را نیز در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

آخرین و مهم ترین اخبار بین الملل را در کلان نیوز دنبال کنید.

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=121336

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.