• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳

شیرین کننده های مصنوعی با خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند

  • 07 فروردین 1401 - 10:39
شیرین کننده های مصنوعی با خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان تاکید می‌کنند که عاقلانه است که مردم نه تنها قندهای افزودنی، بلکه غذاهای فرآوری شده‌ای را که حاوی مواد بدون قند هستند را محدود کنند.

این مطالعه که روی بیش از ۱۰۰ هزار بزرگسال فرانسوی انجام شد، نشان داد که تقریباً یک پنجم افرادی که بیشترین مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی را داشتند، ۱۳ درصد بیشتر از افراد غیرمصرف کننده در معرض ابتلاء به سرطان بودند. این خطرات به طور خاص در مورد سرطان‌هایی بود که تصور می‌شود چاقی در آنها نقش دارد از جمله سرطان سینه، روده بزرگ و تخمدان.

طی سال‌ها، تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند احتمال ابتلاء به سرطان را تحریک کنند که احتمالاً با تغذیه التهاب مزمن در بدن، کمک به آسیب DNA، یا تأثیر بر ترکیب باکتری‌ها در روده مرتبط هستند.

در همین حال، برخی از مطالعات خطر ابتلاء به سرطان را در میان افرادی که به طور منظم نوشیدنی‌های رژیمی مصرف می‌کنند، نشان داده اند.

«شارلوت دبراس»، محقق ارشد از مؤسسه ملی تحقیقات بهداشتی و پزشکی فرانسه، گفت: «در جمعیت مورد مطالعه، شیرین کننده‌های مصنوعی به ویژه آسپارتام و آسه سولفام-K که در بسیاری از برندهای غذا و نوشیدنی در سراسر جهان استفاده می‌شوند با افزایش خطر ابتلاء به سرطان مرتبط بودند.»

محققان تاکید می‌کنند بهتر است مردم غذاهای کامل از جمله میوه‌ها، سبزیجات و غلات غنی از فیبر دریافت کنند و در عین حال مصرف غذاهای فرآوری‌شده را محدود نمایند.

منبع : مهر

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=18912

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.