• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳

ارتباط مصرف بیشتر ویتامین K با ریسک کمتر شکستگی استخوان

  • 10 آذر 1401 - 12:06
ارتباط مصرف بیشتر ویتامین K با ریسک کمتر شکستگی استخوان

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، این مطالعه به بررسی رابطه بین بستری شدن ناشی از شکستگی در بیمارستان و دریافت ویتامین K۱ در تقریباً ۱۴۰۰ زن مسن استرالیایی طی یک دوره ۱۴.۵ ساله در زنان سالخورده پرداخت.
مطالعه مؤسسه تحقیقاتی نوآوری تغذیه و سلامت دانشگاه ادیت کوان استرالیا نشان داد زنانی که بیش از ۱۰۰ میکروگرم ویتامین K۱ مصرف کردند (معادل حدود ۱۲۵ گرم سبزیجات با برگ تیره یا یک تا دو وعده سبزیجات) در مقایسه با شرکت کنندگانی که کمتر از ۶۰ میکروگرم در روز از این ویتامین مصرف می‌کردند، ۳۱ درصد کمتر در معرض خطر شکستگی قرار داشتند. دستورالعمل فعلی مصرف کافی ویتامین K در استرالیا برای زنان ۶۰ میکروگرم در روز است.
نتایج همچنین نشان داد کسانی که بیشترین ویتامین K۱ را مصرف کردند، خطر بستری شدن شأن در نتیجه با شکستگی استخوان در بیمارستان تقریباً به نصف کاهش یافت (۴۹ درصد).
دکتر «مارک سیم»، سرپرست این مطالعه، گفت: «نتایج شواهد دیگری از مزایای ویتامین K۱ را در مورد افزایش سلامت قلب و عروق نشان می‌دهد.»
سیم در ادامه افزود: «خوردن بیش از ۱۰۰ میکروگرم ویتامین K۱ در روز ایده آل است و خوشبختانه انجام آن چندان دشوار نیست.»
وی گفت: «مصرف روزانه این مقدار ویتامین K۱ را می‌توان به راحتی با مصرف بین ۷۵ تا ۱۵۰ گرم، معادل یک تا دو وعده، سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکلی و کلم به دست آورد.»
غذاهای غنی از ویتامین K۱
سبزیجات: کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی، لوبیا سبز
میوه‌ها: آلو، کیوی، آووکادو

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=34768

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.