• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳

غذاهایی که باعث تشنگی روزه‌داران می‌شود

  • 29 فروردین 1401 - 22:39
غذاهایی که باعث تشنگی روزه‌داران می‌شود

علیرضا یارقلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تشنگی در ماه مبارک رمضان گفت: یکی از معضلات روزه داران در ماه مبارک رمضان احساس تشنگی زیاد است که ناشی از افزایش حرارت و خشکی بیش از حد اندام‌های داخلی بدن مانند معده، مغز، کبد، قلب و ریه است.

وی افزود: به روزه داران توصیه می‌شود در ماه مبارک رمضان از خوردن غذاهای شور، سرخ کردنی، پر ادویه، تند و کنسروی و همچنین فست‌فودها پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه غذاهای گرم و خشک و همچنین پرخوری و درهم خوری نیز می‌تواند باعث تشنگی شود، خاطرنشان کرد: در خوردن مواد غذایی شیرین و قندهای مصنوعی باید پرهیز شود و روزه داران فعالیت بدنی سنگین، استرس و عصبانیت نیز نداشته باشند.

یارقلی با تأکید بر اینکه غذاهای کم چرب و همچنین ترش می‌تواند مانع تشنگی شود، اظهار داشت: در پختن غذاها از چاشنی‌هایی مانند آب نارنج، آلو بخارا، آبلیموی تازه و رب انار در وعده سحری (برای افرادی که مزاج گرم دارند) استفاده شود و مصرف میوه‌جات و سبزیجات نیز به میزان کافی با توجه به مزاج و دو ساعت بعد از افطار به روزه داران توصیه می‌شود.

به گفته وی، آب و نوشیدنی‌هایی مانند ماءالشعیر طبیعی در فاصله بین افطار و سحر و همچنین فالوده سیب با فاصله از افطار و تخم خرفه نیم کوب خیسانده در دوغ نیز توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی به دلایل یبوست در روزه داری اشاره و تصریح کرد: کاهش حرکت روده‌ها و مصرف کم مایعات و استفاده کم از مواد غذایی فیبر دار و نداشتن تحرک بدنی از جمله دلایل یبوست در روزه داران است.

متخصص طب سنتی گفت: بهترین میوه‌ها از افطار تا سحر، خیار، سیب و آب سیب است که با توجه به مزاج روزه داران توصیه می‌شود.

منبع : مهر

لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=20232

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.