به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد اسماعیلی، در خصوص گلایههای مردمی در خصوص کمبود شیرخشک در بازار، اظهار داشت: در جلسهای که با تولید کنندگان داشتیم مقرر شد تا زمانی که بازار به پایداری برسد، فراخوان برای واردات انجام شود و این کار هم برای حمایت از مصرف کننده انجام میشود و هم تا زمانی این واردات انجام میگردد که تولید کننده داخلی بتواند نیاز بازار را رفع کند.
وی افزود: برای حمایت از تولید داخل اجازه واردات پارت به پارت داده شده یعنی در پارت اول مجوز واردات ۴ میلیون قوطی شیرخشک داده شده که هم اکنون یک محموله یک میلیونی، وارد کشور شده و آزمایشات کیفی نیز انجام شده و ظرف ۴۸ ساعت آینده وارد بازار میشود تا نیاز باقی مانده بازار جبران شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی در خصوص فروش شیرخشک با کد ملی نیز گفت:، چون شیرخشک ارز ۴۲۰۰ میگیرد متأسفانه این کالا در بخشی از زنجیره خارج میشود و در موادی حتی گزارش شده که در شیرینی پزیها نیز استفاده میشود؛ به همین خاطر کد ملی گذاشتیم که زنجیره رصد شود. علاوه بر آن در بند «پ» ماده ۷ قانون احکام دائمی توسعه کشور آمده که کالاهای سلامت محور اعم شیرخشک باید از صفر تا صد در زنجیره رصد بشود و اکنون این زیرساخت مهیا شده که در سامانه ثبت شود.
وی، علت کمبود شیرخشک در کشور را ناشی از تأخیر در تائید ثبت سفارشها و همچنین تغییر گروههای کالایی دانست و افزود: فرایند اصلاحی ثبت سفارشها در سازمان توسعه تجارت و تغییر گروه کالایی شیرخشک طول کشید. علاوه بر آن تفاهمنامهای که بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه با وزارت بهداشت مبنی بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ به شیرخشک داشتند تمدید نشد، زیرا بانک مرکزی معتقد بود مابه التفاوت ریالی ارز ۴۲۰۰ پرداخت نشده و پس از پیگیریها به دستور معاون اول رئیس جمهور این تفاهمنامه اواخر خرداد دوباره امضا شد.
اسماعیلی با اشاره به مصرف ماهانه ۶ میلیون قوطی شیرخشک در کشور، گفت: در سال ۱۴۰۱ ما حدوداً ۵ میلیون قوطی شیرخشک به صورت ماهیانه مصرف داشتیم، اما امسال برآوردها آن است که این میزان به ۶ میلیون قوطی رسیده و طبیعتاً به دلیل قاچاق معکوس مصرف افزایش پیدا کرده است. اما طی هفت ماه اول سال ۳۳ میلیون قوطی شیرخشک توزیع کردیم که البته این میزان نیاز بازار را فراهم نکرده است.
ردپای شیرخشک در شیرینی پزیها/ تا چه زمان واردات خواهیم داشت
لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=50007