به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رجیستر، گوگل در بیانیه ای اعلام کرد: در کل این شرکت ها به طور یکجا صدها دامنه اینترنتی را ایجاد و راهبری می کنند که به نظر می رسد وب سایت های خبری مستقل از چند کشور هستند اما در واقع آنها محتوایی با موضوعات مشابه و نادرست منتشر می کنند که بر روایتهای همسو با منافع سیاسی جمهوری خلق چین (PRC) تأکید میکند.
این شبکه «گلس بریج» (Glassbridge) نام دارد و متشکل از ماهیت هایی است که هماهنگ با یکدیگر فعالیت می کنند اما وانمود می کنند مستقل هستند.
هرچند گوگل نتوانسته رهبر گلس بریج را مشخص کند اما اعلام کرد ۴ ماهیت از جمله «شانگهای هایشون تکنولوژی»، «تایمزنیوز وایر»، «دوربین بریج» و «شنژن باون مدیا» از یک مشتری مشترک دستور دریافت می کردند که خلق و توزیع محتوای حامی PRC را برون سپاری کرده بود.
این محتوا مربوط به رسانههای تحت حمایت دولتی، بیانیههای مطبوعاتی و سایر مطالب بود. هنگامیکه محتوای مذکور در فضای آنلاین ظاهر می شد، بیشتر اوقات با محتواهای بی ضرر تر و همچنین تئوری های توطئه یا حمله به افراد خاص همراه می شد.
عاملان این کمپین از شرکتهای روابط عمومی دیجیتال استفاده کردند. گوگل معتقد است استفاده از چنین روشی عملیات انتشار اخبار جعلی را قابل انکار می کند و ممکن است نقش منبع واقعی را در «انتشار محتوای غیر معتبر هماهنگشده» پنهان کند.
شرکت شانگهای هایشون تکنولوژی پیشرفته تر از بقیه شرکت ها عمل می کرد و گوگل بیش از ۶۰۰ دامنه مربوط به آن را از بخش جستجوی اخبار و چند کانال یوتیوب را نیز حذف کرد.
در کل گوگل اعلام کرد از سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از هزار سایت از گوگل نیوز و گوگل دیسکاور حذف کرده است. دلیل این امر نیز رفتارهای فریبکارانه اعلام شده است.
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
لینک کوتاه : https://kalannews.ir/?p=80048