به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و خانواده مجلس شورای اسلامی درباره قوانین مربوط به ناباروری گفت: در حوزه درمان ناباروری سیاستها و قوانینی وجود دارد ولی برخی از این قوانین اجرایی نشده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۹۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروی هزینه کرده ولی سرانه لازم برای درمان ناباروی به سازمانهای بیمه گر تخصیص نیافته است.
محمد بیگی گفت: عملاً در میدان عمل چه در حوزه تسهیلات ناباروری چه در حوزه اجرا و چه بر اساس رصد و پایش انجام شده تعداد کمی از مشمولین توانستند این تسهیلات را بگیرند. تعداد محدودی از مراکز دولتی این خدمات لازم برای ناباروری آن هم فقط در مراکز استانها این خدمات را ارائه میدهند.
محمد بیگی در ادامه گفت: موضوع تعیین سقف برای درمان و داروی زوجهای نابارور متأسفانه وجود دارد و برای آنها مشکل ایجاد کرده است. بیمه سلامت در حوزه درمان ناباروری فقط ۱۱ درصد عملکرد داشته و ۸۹ درصد بودجه تخصیص یافته به آنها به دلایل مختلف از جمله عدم تخصیص انتقال اعتبار به سال بعد کمبود اعتبار و غیره صرف درمان ناباروری نشده است.
محمد بیگی افزود: متأسفانه ما فقط به فکر درمان هستیم در صورتی که باید به دنبال پیشگیری از وقوع ناباروری باشیم. میانگین ناباروری در دنیا ۱۵ درصد است در صورتی که در ایران میزان ناباروری تجمیعی ما بالای ۲۰ درصد است. هزینههای درمان ناباروری با تغییر سبک زندگی، ازدواج به هنگام، آگاهسازی و آموزش زوجین، آموزشهای قبل و حین ازدواج و غربالگری قبل از بارداری میتوان جلوی این ناباروری را گرفت.
نماینده قزوین در مجلس افزود: ما باید به سمت پیشگیری از وقوع ناباروری برویم و درمان را برای مواقع خاص بگذاریم. متأسفانه سه و نیم میلیون زوج نابارور داریم که به سمت استفاده از خدمات سطح ۳ رفته اند.
این نماینده مجلس توضیح داد: باید ردیفهای مختلف که برای بودجه درمان ناباروری در نظر گرفته در ذیل یک ردیف تجمیع شوند تا جلوی چند تکه شدن بودجه را بگیریم و بتوانیم رصد لازم برای نحوه هزینهکرد این بودجه را انجام دهیم.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس توضیح داد: هنوز هیچ پروندهای از نظر قضائی برای دستگاههای مستنکف از اجرای این قانون تشکیل نشده ولی در این زمینه با چالش زیادی روبهرو هستیم.